Intrebari frecvente

Definitii:

Nevoie - orice activitate sau actiune dorita de un ONG pentru realizarea scopurilor statutare. Nevoile sunt bine definite ca scop, activitati necesare si durata de timp preconizata - ore, zile etc. Aceste nevoi pot fi indeplinite de voluntari la sediul organizatiei, la sediul beneficiarilor sau de la distanta (de la domiciliu, online, telefonic etc). Toate nevoile for fi rezolvate si duse la indeplinire de catre voluntari in conformitate cu prevederile legale si nu vor fi folosite in scopul reducerilor de costuri cu personalul angajat.

Internship - stagiu de practica oferit de Companii si ONG-uri, care poate fi renumerat, in vederea indeplinirii unor scopuri si obiective punctuale, atragerea de candidati care vor putea fi angajati pe viitor sau pentru a impartasi din experienta organizatiilor gazda in vederea imbunatatirii nivelul de cunostinte practice si teoretice ale candidatilor care doresc sa experimenteze o anumita linie de cariera.

Obiecte donate - orice obiect sau bun in stare buna de functionare, care poate fi folosit de beneficiar imediat fara interventii si reparatii.

 

Intrebari frecvente:

1. Cum ma inregistrez pe acest site?

R: Folosind butoanele portocaliu si verde din dreapta-sus, puteti accesa formularele de inregistrare. Platforma va pune la dispozitie posibilitatea de a va crea unul dintre tipurile de conturi: voluntar, ONG sau companie.

 

2. Ce pot face daca ma inregistrez ca voluntar?

R: Voluntarii au posibilitatea de a-si completa un profil complet cu toate informatiile necesare, similare cu ale unui CV. Totodata, un voluntar poate sa se inscrie sa rezolve nevoile publicate de ONG-uri sau la internship-urile companiilor/ONG-urilor. Mai mult, ei pot dona obiecte si bunuri sau daca au nevoie de un obiect sau bun donat pot sa se inscrie pe lista doritorilor. Donatorul este singurul in masura sa aloce un obiect sau bun donat.

 

3. Ce pot face daca ma inregistrez ca ONG?

R: Organizatiile Non-Guvernamentale si Non-Profit pot publica "nevoi" pentru a le face cunoscute voluntarilor. Nevoile vor fi descrise punctual si pot fi rezolvate la sediul organizatie, la sediul/domiciliul beneficiarilor sau de la distanta (online, telefonic etc). In acelasi timp, un ONG are acces la paginile de profil ale voluntarilor care s-au inscris la activitatile propuse de ONG-uri.

R: Veti putea selecta voluntari dintr-o populatie mai mare de oameni dorinici sa-si foloseasca timpul liber in folosul comunitatii, cetatenilor si al necuvantatoarelor. 

 

4. Ce pot face daca ma inregistrez ca si companie?

R: O companie poate sa publice Internship-uri pentru a le face cunoscute voluntarilor si sa vizualizeze paginile de profil ale candidatilor care s-au inscris la programele de internship. De asemenea, poate dona obiecte sau bunuri de care nu mai are nevoie dar care pot fi folosite si utile unor ONG-uri sau voluntari. La finalul perioadei de inscrieri, Compania alege cine primeste acel obiect sau bun in functie de criteriile proprii.

 

5. Cum donez un obiect care ar putea fi folosit dar eu nu mai am nevoie de el?

R: Dupa ce te-ai inscris ca voluntar sau companie, poti inscrie acel obiect sau bun pe platforma si vei alege domeniile in care activeaza ONG-urile si voluntarii care pot cere acel obiect sau bun. Dupa terminarea perioadei de inscriere, vei alege unul sau mai multi beneficiari si vei stabili cu ei modalitatea prin care vor intra in posesia obiectului sau a bunului donat.

 

6. Cine este in spatele acestei platforme?

R: Asociatia "Open Knowledge" a fost infiintata pentru a facilita legatura dintre oameni si pentru a impartasi din experienta noastra altora dornici de cunoastere. Asociatia OK nu are nici o afiliere politica, religioasa sau de alta natura, fondatorii fiind pasionati de teme precum voluntariatul, antreprenoriatul (clasic si social), protectia mediului si reciclare si dezvoltarea spiritului civic. Membrii fondatori sunt colegi in firma de traduceri si interpretariat Babylon Consult SRL si au fost sustinuti pe tot parcursul acestui proiect de intreaga echipa de coordonatori, traducatori, revizori si colaboratori. Le multumim pentru efortul depus pana acum dar si pentru ce va urma.

Suntem de parere ca fiecare dintre noi are datoria de a intra pe terenul de joc in loc sa stam in tribune si sa-i judecam pe aceia care joaca in mod activ.

 

7. De ce ati construit aceasta platforma?

R: In 2012, cautam oportunitati de voluntariat. Doream sa ne implicam in actiunile ONG-urilor dar nu gaseam o sursa de informare care sa ne ghideze pasii. Din intamplare am cunoscut Fundatia Romanian Business Leaders, am participat voluntar la proiectele lor si in paralel am dezvoltat aceasta platforma impreuna cu Roxana Olaru si Alexandru David (www.creadiv.ro) care au lucrat voluntar si fara nici un fel de recompensa in tot acest timp. Pe aceata cale, doresc sa le mai multumesc inca odata.