Centrul Universitar de Dezvoltare Durabila


  • Internship-ul incepe la data de 11.08.2015 pana la data de 11.09.2015
  • Data expirare anunt: 09.08.2015
  • Locatie: Bucuresti, Sector1

Vrem sa cream un nou spatiu de dezvoltare profesionala in directia dezvoltarii durabile, pentru studentii cu specializare in protectia mediului, unde sa inteleaga cat de important este rolul lor si care sunt greutatile de care se vor lovi la tranzitia din mediul universitar in "viata reala". Nu in ultimul rand, vrem sa-i invatam sa le depaseasca. Am inceput prin a face managementul profesionist al deseurilor in facultatile lor (dincolo de enuntuti pompoase dar goale de tipul: "sa protejam planeta" si "sa fim responsabili"), acum dezvoltam dezbateri, ateliere, mese rotunde, activitati practice in domeniul reciclarii deseurilor si minimizarii risipei de resurse.

Avem un spatiu central pe care dorim sa il renovam si dotam cu mobilier produs de noi insine prin reciclarea unor deseuri voluminoase (anvelope uzate, europaleti, deseuri textile, etc). Vom aduce acolo reprezentanti ai industriei de reciclare, profesori universitati si studenti, ambasade straine, ONG-uri. Va fi colorat, prietenos, responsabil si civilizat. Nu in ultimul rand, educativ dar placut.

Ajutati-ne sa renovam si/sau sa dotam spatiul. Va fi si al vostru (direct sau indirect). Si, chiar daca nu ne puteti ajuta, sunteti oricum bine-veniti.

Centrul Universitar de Dezvoltare Durabila isi va desfasura activitatea in cadrul unui spatiu de 300mp oferit de Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor- Universitatea Politehnica din Bucuresti.

In desfasurarea activitatilor proiectului vom fi ajutati de studenti voluntari din cadrul Facultatii de Chimie dar si din cadrul Facultatii de Hidrotehnica (Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti). Totodata, pentru a oferi un exemplu concret de dezvoltarea durabila vom implementa in cadrul celor doua facultati un program de colectare selectiva pentru a le ajuta sa-si gestioneze corespunzator deseurile (atat din punct de vedere al protectiei mediului cat mai ales d.p.d.v. legal)

 

NEVOI

  • Pentru implementarea programului de colectare selectiva

- 5 voluntari

- 100 de containere de colectare selectiva (acceptam orice tip de containere/cosuri din plastic/hartie/alt material etichetate sau nu)

- saci menajeri pentru containere

- suport in realizarea de campanii (grafica, text, vizual, audiovizual, online)

- 60 de afise de informare de tip A3 (grafica, design, print)

  • Pentru renovarea si dotarea spatiului unde va fi infiintat Centrul Universitar de Dezvoltare Durabila

- instalarea ferestrelor (momentan acestea sunt foarte degradate si nu mai au geamuri) si a usii frontale -2000 EUR

- reabilitarea peretilor (tencuiala, vopsire, drapare-placare) - 800 EUR

-  scule si echipamente pentru realizarea unor ateliere de reciclare creativa a deseurilor: 

surubelnita cu acumulator
masina de gaurit cu percutie
fierastrau circular
fierastrau pendular sabie/ alternativ
polizor unghiular
slefuitor cu vibratii
rindea electrica
pistol de lipit
pistol de vopsit
capsator electric
consumabile (vopsele, diluanti, sarma, suruburi, cordelina, etc)

Asociatia ECOTECA

Pareri despre Asociatia ECOTECA

Nu exista comentarii
Pentru a comenta este necesar sa te loghezi