Cautam voluntari care sa lucreze ca TRAINERI/PROFESORI ASISTENTI


 • Incepe la data de 08.05.2016 pana la data de 21.06.2018
 • Data expirare anunt: 08.05.2016
 • Nr. locuri disponibile: 5
 • Locatie: ARAD, Arad
 • ONG: Asociatia "Himmel und Erde"

Suntem o asociaţie non-profit, non-guvernamentală, cu sediul în Arad, înfiinţată din dorinţa pregnantă de a aduce o contribuţie pozitivă la dezvoltarea sustenabilă şi perpetuă a comunităţii locale şi a resurselor umane. Misiunea pe care ne-am propus-o este transmisă în mod simbolic şi prin logo-ul nostru şi anume dorim ca acest ONG să crească la fel ca un pom, care la vârsta maturităţii să aducă cât mai multe roade, iar din roadele lui să se poată hrăni cât mai multe suflete. Mâinile din pom reprezintă amprenta, pe care, fiecare dintre voi, cei care intraţi în contact cu asociaţia, o poate lăsa asupra lui în timpul creşterii.

                Proiectele noastre vizează dezvoltarea resurselor umane din Arad, fie ele copii, tineri, adulţi, persoane vârstnice şi indiferent de nivelul de educaţie, naţionalitate, de sex, de rasă sau alte criterii asemănătoare.

                Domeniile în care activăm sunt:

 1. Tineret & Voluntariat
 2. Educaţie non formală
 3. Cultură & Artă
 4. Asistenţă Socială
 5. Formare profesională pentru adulţi
 6. Antreprenoriat social

 

 

                Unul dintre proiectele pe care dorim să-l lansăm anul acesta, este cel pe care îl vom descrie pe scurt în cele ce urmează:

 

Proiect

„HuE Tutoring”

 

 

Cui se adresează? Grupul ţintă căruia ne adresăm sunt copii proveniţi din familii sărace şi/sau care au unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, iar aceşti copii sunt în risc de abandon şcolar şi/sau risc de depresie.

 

În ce constă proiectul în sine?

Dorim să identificăm un grup de copii, pe care să-i ajutăm la efectuarea temelor de casă şi în special la limba română şi limbi străine. Aceşti copii ar urma să primească sprijinul pedagogic de care au nevoie prin trainerii noştri specializaţi (sunt pedagogi, educatori şi/sau profesori în învăţământul de stat şi/sau privat sau lucrează ca şi liber profesionişti în domeniu), sprijin moral şi consiliere psihologică (prin voluntarii noştri care sunt de profesie psihologi, psihopedagogi, consilieri şi/sau psihoterapeuţi). Asistenţii noştri sociali vor menţine legătura cu familiile copiilor şi vor face cu ei life-coaching, pentru a învăţa să-şi gestioneze mai bine bugetele, relaţiile, sentimentele, timpul, astfel încât să putem contribui la reducerea suferinţei acestor copii, suferinţă cauzată, în principal, de faptul că părinţii lor sunt foarte puţin prezenţi în viaţa lor.  Asistenţii sociali îi vor îndruma şi consilia de asemenea pe membrii familiilor acestor copii în a putea accesa ajutor de stat, şi/sau a-şi găsi un loc de muncă, dacă situaţia o impune. Consilierul educaţional îi va sprijini pe copii să descopere direcţiile în care ar fi recomandabil să se profileze, ce şcoală  sau facultate să aleagă sau ce traseu profesional să urmeze, în funcţie de 3 factori majori:

 1. dorinţele elevilor
 2. abilităţile şi talentele lor şi
 3. nevoile pieţei muncii.

 

Momentan lucărm la crearea unei biblioteci (unde există cărţi în diverse limbi străine), la care aceşti copii vor avea acces liber.

 

Pentru că în ultima vreme la televizor în ţara noastră s-au difuzat de repetate ori ştiri despre copii care au părinţii plecaţi în străinătate şi au postat pe Facebook mesaje prin care anunţau că vor să-şi curme viaţa şi din păcate unii dintre ei chiar au făcut-o, nu putem sta nepăsători - dorim să facem ceva, astfel încât să auzim tot mai rar despre asemenea cazuri, cel puţin în comunitatea locală.

 

Dorim să sprijinim ceea ce înseamnă latura educaţională a vieţii arădene şi să iniţiem, chiar dacă la nivel micro, un proiect axat nu pe cantitate, ci pe calitate.

 

Care este perioada proiectului?

Dorim să desfăşurăm acest proiect pe cel puţin 36 luni, începând din prima zi de tutoring.

 

 

Simona Horeanu

Preşedinte

Asociaţia „Himmel und Erde

Asociatia "Himmel und Erde"

Pareri despre Asociatia "Himmel und Erde"

Nu exista comentarii
Pentru a comenta este necesar sa te loghezi
PayPal Acceptance Mark