Fundraising, o activitate esentiala pentru ONG-uri

Stim cu totii ca asociatiile si fundatiile au nevoie de fonduri pentru a putea realiza obiectivele generoase si umaniste pe care si le-au propus. Pentru orice lucru este nevoie de bani, chiar si (sau poate mai ales) pentru punerea in fapt a gandurile frumoase si a motivatiilor pentru o lume mai buna.

Astfel, exista chiar fundatii care s-au infiintat si au ca scop cresterea capacitatii altor organizatii non-profit de a atrage sponsorizari, donatii si granturi. Insa formalitatile, dosarele si intarzierea aprobarii proiectelor sunt motive pentru care multe fundatii, reprezentante in Republica Moldova ale unor nume mari in zona caritabila, se orienteaza catre companiile private.

Si chiar daca nu exista personal dedicat pe partea de fundraising, toti cei implicati in viata unui ONG, fie ei si voluntari, pot beneficia de pe urma trainingurilor si seminariilor de fundraising.

Poate cel mai important lucru este stabilirea unei relatii pe termen lung cu factorii de decizie din companiile mari, cu programe de corporate social responsibility. De asemenea, multi oameni din companii nu sunt interesati doar de factorul pozitiv de imagine pentru companie, ci vor chiar sa vada rezultate, schimbari concrete prin proiectele pe care le sustin.

La finalizarea proiectelor, ONG-urile pot prezenta statistici, aparitii media, albume foto, testimoniale, scrisori de multumire, rapoarte si feedback de la cei implicati.

In Republica Moldova in afara campaniilor media organizate de cele mai mari fundatii, cele din esaloanele secunde nu fac suficiente eforturi in directia convingerii opiniei publice de a sustine in mod constant activitatea si programele fundatiilor prin asa numitele micro-donatii: sume mici de bani (de ordinul catorva euro) care insa donate constant si de la un numar mare de suporteri, pot face diferenta.

Pentru cei dornici să ne ajute la colectarea de fonduri, Vă rugăm să ne contactați la adresa de E-mail:[email protected]

Fundatia ”Doneaza Pentru Copii”

Pareri despre Fundatia ”Doneaza Pentru Copii”

Nu exista comentarii
Pentru a comenta este necesar sa te loghezi
PayPal Acceptance Mark