Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata (ATCA)

Despre ONG

Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata (ATCA)

Înfiintată în 2008, Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată – cunoscută ca ATCA, s-a stabilit rapid ca standard profesional în România prin serviciile de formare a terapeuților ABA și prin rezultatele remarcabile în programele de intervenție pentru copiii cu tulburări din spectrul autist.

Președintele asociației -Anca Dumitrescu, este primul specialist român acreditat în terapia ABA, de aceea principalul obiectiv al asociației a rămas profesionalizarea personalului implicat în recuperarea tulburărilor de dezvoltare prin cursuri de formare ca terapeut ABA (Registred Behavior Tehnician) și cursuri acreditate de Colegiul Psihologilor din România. Totodată, expertiza și programele de colaborare cu universități și profesioniști din afară, a permis asociației să fie, din 2010, co-organizator al Conferinței Internaționale ABA la București.

Din 2015, ATCA este acreditată ca provider de servicii de formare continuă (ACE provider tip 2) de către BACB – singura instituție ce acreditează practicienii ABA în lume. ATCA este co-organizatoare a Conferintei Internationale ABA, singura conferinta de specialitate in terapia comportamentala aplicata in Romania.

In cele doua centre ale ATCA, ABA Academy si Open, se recupereaza 110 copii cu autism si alte probleme comportamentale. Printre serviciile oferite de asociatie se numara si cursuri de formare/informare pentru cadre didactice privind integrarea copiilor cu autism, cursuri dedicate parintilor cu copii cu autism, si cursuri de dezvoltare personala pentru parinti. 

Informatii generale

ong-uri similare

Choice

Pareri despre Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata (ATCA)

Nu exista comentarii
Pentru a comenta este necesar sa te loghezi
0

Companii de top

2 Internship-uri

1 Internship-uri

0 Internship-uri